Monday, March 28, 2011

tiada dulu tiada sekarang

assalamualaikum.

salam sejahtera.



tiada dulu tiada sekarang.

selalu kita dengar


                 

      "takde ibu kat atas dunia nie,takde kamu atas dunia nie"




ayat nie selalu terpancul di bibir ibuku semasa berleter.



tapi memang betul beb.



tiada dulu tiada sekarang.






masa bercinta.




kalau dulu abang pareen keluar dating.naik vespa cabuk awek duduk blakang.

dulu takde fesbuk.sweater.may spes semua tu tade dulu.

abang pareen yang hensem nie guna apa????


guna postman.surat lipat baekkkkk punya.bubuh minyak wangi sebaldi.maklumlah.awek jauh.


kalau dulu,abang pareen selalu dating kat taman-taman bunga.taman tasik.tepi laut.tepi longkang tade,tepi kubur lagi la tade.orang panggil buang tebiat tu.


sekarang sudah maju.abang pareen bawak awek jalan-jalan kat town.
tengok wayang SAHAJA.belikan barang-barang awek.




pelayan.



kalau dulu abang pareen jadi pelayan kat kedai makan.memang sopan dan efisien.belum sempat customer order abang pareen dah tawu deme nak minum ape.



minum kopi jela.


sebab


abang pareen keje kat oldtown coffee.hahaha

oldtown coffee dulu jual kopi sahaja.hahaha

ye boleh saya bantu?nak minum kopi kurang manis?boleh.tunngu sebentar.


sopan santun dulu.


sekarang.


customer:bang,bagi kopi kurang manis satu.

abang pareen:oke.setel.

abang pareen: nah,kopi.bukan kurang manis tapi kopi kurang ajar
              nama dia.


*sangat kurang ajar





komunikasi



dulu henfon memang takde beb.yang ada hanger,hang nak pi mana?
hang tengah berak ke?


dulu abang pareen guna burung merpati.ikat surat kat kaki bagi burung tengok gambar reciepient.


*ha.ha.ha.jangan fikir burung lain*


sekarang.henfon sudah ada.sebesar tv ada sebesar taik hidung pown ada.


chokia.samseng.sorry patisson.beltberry.semua ada.canggih2 semua.





pendidikan.



kalau dulu,abang pareen sekulah pondok ja taw.memang sekulah ja.kiri kanan hutan.memang blajar pulun abis.nak berjaya masa depan.


sekarang.sekolah punya besaq sampai abang pareen kat sekolah lima tahun abang pareen masih sesat lagi dalam sekolah.


besaq tak besaq la sekolah tu.


haisyhhh.




pegang la kata-kata hikmat ini.



genggam bara api biar sampai tangan terbakar.

alang-alang menyelup perkasam biar sampai ke bahu.tak pown selup dengan kepala sekali.


TIADA SEKUPANG.TIADA SERATUS RINGGIT.




salam.








3 comments:

amalina sahaja said...
This comment has been removed by the author.
azreen.anda? said...

tak kamu yang sangat sakai.haha

Fyna Man said...

terbaik !
realiti kehidupan.
huhu