Tuesday, March 29, 2011

my worst day

assalamualaikum.

salam sejahtera.

today just my worst day.

erghhhhhhh!




pagi.

start enjin moto EX5 cabuk yang sangat lama bernombor plat




                         ABS 7545



*try la tikam.confirm nombor panas punya =.="




da dekat seratus meter aku bawak satu lapan dalam tangan.




tetiba.




eeeeerrrttttttttttttt!





bunyi tayar belakang seret dengan jalan.

that means emergency brake lorhhh.



lupa bawak topi.aduh.




sengal.



tape.aku pergi amik balik dekat rumah.




sampai kantin sekolah yang penh dengan Orang Asli yang bahasa mereka sangat pelik sampai aku penah terdengar mereka order.





        "bang,bagi AIS MILO satu dalam KERTAS".










*macam mana nak bubuh ais milo dalam kertas?any suggestion?




tengahari.



datang balik dari rumah.


hari ini ada sukantara.bukan aku tapi student sekolah tu lah.

zaman kegmilangan aku sudah lepas.



jalan dengan padang sebelah-sebelah.


tengah bawak 190 km/h



*lagi laju dari MITSUBISHI LANCER


tiba-tiba.




kranggggggggggggggggggggggggggggg!





kunci motor yang tengah tersangkut dekat motor uh tercabut.



can you all imagine it?



suckssssss rite?


dah lah tengah ramai orang.



patah balik pergi amik.haisyhhhhhhh.



apa-apa pown motor tu telah 'membesarkan' kitorang enam beradik.




salam~

Monday, March 28, 2011

tiada dulu tiada sekarang

assalamualaikum.

salam sejahtera.



tiada dulu tiada sekarang.

selalu kita dengar


                 

      "takde ibu kat atas dunia nie,takde kamu atas dunia nie"




ayat nie selalu terpancul di bibir ibuku semasa berleter.



tapi memang betul beb.



tiada dulu tiada sekarang.






masa bercinta.




kalau dulu abang pareen keluar dating.naik vespa cabuk awek duduk blakang.

dulu takde fesbuk.sweater.may spes semua tu tade dulu.

abang pareen yang hensem nie guna apa????


guna postman.surat lipat baekkkkk punya.bubuh minyak wangi sebaldi.maklumlah.awek jauh.


kalau dulu,abang pareen selalu dating kat taman-taman bunga.taman tasik.tepi laut.tepi longkang tade,tepi kubur lagi la tade.orang panggil buang tebiat tu.


sekarang sudah maju.abang pareen bawak awek jalan-jalan kat town.
tengok wayang SAHAJA.belikan barang-barang awek.




pelayan.



kalau dulu abang pareen jadi pelayan kat kedai makan.memang sopan dan efisien.belum sempat customer order abang pareen dah tawu deme nak minum ape.



minum kopi jela.


sebab


abang pareen keje kat oldtown coffee.hahaha

oldtown coffee dulu jual kopi sahaja.hahaha

ye boleh saya bantu?nak minum kopi kurang manis?boleh.tunngu sebentar.


sopan santun dulu.


sekarang.


customer:bang,bagi kopi kurang manis satu.

abang pareen:oke.setel.

abang pareen: nah,kopi.bukan kurang manis tapi kopi kurang ajar
              nama dia.


*sangat kurang ajar





komunikasi



dulu henfon memang takde beb.yang ada hanger,hang nak pi mana?
hang tengah berak ke?


dulu abang pareen guna burung merpati.ikat surat kat kaki bagi burung tengok gambar reciepient.


*ha.ha.ha.jangan fikir burung lain*


sekarang.henfon sudah ada.sebesar tv ada sebesar taik hidung pown ada.


chokia.samseng.sorry patisson.beltberry.semua ada.canggih2 semua.





pendidikan.



kalau dulu,abang pareen sekulah pondok ja taw.memang sekulah ja.kiri kanan hutan.memang blajar pulun abis.nak berjaya masa depan.


sekarang.sekolah punya besaq sampai abang pareen kat sekolah lima tahun abang pareen masih sesat lagi dalam sekolah.


besaq tak besaq la sekolah tu.


haisyhhh.




pegang la kata-kata hikmat ini.



genggam bara api biar sampai tangan terbakar.

alang-alang menyelup perkasam biar sampai ke bahu.tak pown selup dengan kepala sekali.


TIADA SEKUPANG.TIADA SERATUS RINGGIT.




salam.








Saturday, March 26, 2011

setiap orang ada style tersendiri

assalamualaikum.


salam sejahtera.


entah ada apa dengan tajuk di atas.






hari itu aku ada trbaca artikel yang band indie terkenal
tanah air iaitu HUJAN THE RAINGERS 




                      


                           telah












                        meniru gaya    











                        THE STROKES










lantak dorang la nak tiru ke copy ke paste ke undo ke yang korang seeebbboookkkkk sangat ape pasal.








                   


























samakan kan kan?



ini baru gambar.cuba tengok ini pula.






                              hujan-muda






sama la dari segi intro.come on ah.aku bukan kipas-susah-mati hujan lebat ribut petir tapi ce korang fikir












suka meniru personaliti orang itu satu style apa.


sekejap orang ini.sekejap orang itu.


semua orang lain-lain syle,menipu la tu.






sebab






memang pelik la kalau semua orang ada syle tersendiri yang tak serupa.






orang gila pown ada style.








orang putih kata dont jugde the egg by its shell you knowwww






hahahahaha.






support our local and international art.


support our local band itu amalina.






dia memang indie habis.






pakai seluar cekang,kasut all america,celak sampai tak nampak mata.








syle la katakan.








yang terbaru punya style,




tudung yuna sampai ada yang tercekik sebab berbelit-belit dan 


memakan masa hampir dua jam untuk memakainya.








hahahahaha.








setiap orang ada style sendiri tapi jangan terkejut kalau ada yang meniru sebab














meniru itu juga adalah satu style zaman sekarang hahahahaha.

















Tuesday, March 22, 2011

tolong pleaseeee


Assalamualaikum

23 mac 201

Berat hati untuk ke sana kembali setelah sekian lama 
meninggalkannya dan memorabilia yang dikandungnya.

Namun,takdir telah menetapkan segalanya atas apa yang telah kita curahkan dan kita doakan

Akui dgn jujurnya.dalam masa rehat yang panjang ini,pelbagai jenis dosa yang telah aku lakukan dan ada yang disengajakan.

Na’uzubillah

Ampunkan dosa-dosaku Ya ALLAH

Sesungghnya hamba mu ini ingin lagi melihat matahari terbit di pagi hari dan bulan menyinarkan pantulan cahaya matahari.

Segalanya telah Kau atur dgn bijak sekali.tatkala Engkau memberi kami nikmat mata,Engkau beri kami ilmu pantulan cahaya.

Astaghfirullah.

Harap-harap dengan doa kedua org tua ku termakbul.dan aku sudah bernazar akan berpuasa sebanyak mana A yang aku dapat.

Kekecewaan.

Langsung tidak ingin ku lihat beserumbung di wajah manis kedua orang tuaku.

Biarlah aku sahaja yg menanggung apa yang telah aku lakukan.

Ahhhhh!

Mengapa perlu ada kekecewaan dalam dunia ini?

Sesungguhnya dunia ini hanya untuk org yang mahu hidup

Orang yang hidup tetapi hatinya mati akan mnyusahkan orang lain sahaja.

This entri is begging you to pray for my excellent spm result.


Thanks btw :)








Friday, March 18, 2011

detik



assalamualaikum.


19 mac 2011.

selamat hari lahir amalina!

sebelum-sebelum ni mesti kita sambut sama-sama dengan cadbury besar kan.kan.kan?

tahun ni lain sikit tapi tetap meriah.

*tiup belon fuhhh 

saya ada hadiah.tapi tak tahu nak hantar macam mana lah.









bila awak balik.kita pergi beli kek.
besarrrr.


macam nie.





















sedapkan.kan.kan.

lepas tu awak mengidam apa semua kita beli dan masak

save bajet.kikiki




joking :)




sempena hari lahir awak ni.



saya ada buat kad.terima lah.








tak sangka saya ni berbakatkan?


its easy lah.

tapayah puji-puji.


*malumalu


saya buat picture ni sebagai





DESKTOP





di kesempatan ini juga.

saya nak beri satu puisi.


jikalau esok matahari kedekut nak keluarkan cahayanya

cukuplah saja wajahmu sebagai pengganti


jikalau malamnya bulan juga kedekut

berilah kelembutan wajahmu sebagai sinaran malam



sedapkan.kan.kan?


befday girl!


masa hari lahir awak kita nyanyi lagu

selamat hari jadi

sama-samakan?





terimalah.







video



*awak mesti nak cakap saya suka menganga kan?


shut up you.HEHE


saya cari sendiri taw lagu nie.


sob.sob.sob.



saya ada video lagi tapi tak muat nak upload.




harap awak terima hadiah saya ni.





sudah.tapayah la nak terharu lebih-lebih kenal sangat awak uh.




..................................................



sedikit tentang AMALINA.


nama sebenar beliau ialah 

NUR AMALINA FARHAN BINTI ZAINAL AZMI GRICE

BERASAL DARI BAGAN SERAI PERAK.


pertama



kalau pergi bejalan-jalan dengan dia,anda kene banyak bersabar

kerana

dia jalan memang lambat.

race dengan siput oink oink confirm dia kalah.



kedua



dia kalau pergi tesco.mesti makan


mee sizzling tambah cili



dengan



coolblog chocolate favour.


tak percaya tanya dia.


kan awak kan?kan?kan?





ketiga





dia pelik banyak.

makan keju selamba dia saja.

takde rasa mual atau apa-apa.




keempat





dia seorang yang extreme

tapi

bila jumpa ini






lari bertempiaran selamatkan diri

macam ada raksasa nak makan di pulak.




memang waktu tu dia sebijik macam ni












kelima




dia nie memang sayang SEMUA barang dia

dan dia ingat mana dia letak

bila dia beli

siapa yang bagi


semua dia ingat.




keenam




tak sanggup nak cakap




tapi terpaksa



dia ni 




PEMALU



*babe,agak geli hati mendengarnya haha





tu jela yang sempat saya ceritakan.


kalau nak cerita semua sampai esok pagi pown tak habis






sekali lagi



SELAMAT HARI LAHIR YANG KE-19!


moga panjang umur murah rezeki dan berbahagia 
selalu di samping yang tercinta :)



...........................................